Последни Рецепти
Последни Статии

Скучна диета

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Скучна диета
Ново откритие на американските учени, което те наричат „Скучна диета“

Изследването показва, че всекидневното еднообразно меню е отличен начин да се намали теглото. Специалисти от университета Буфало и Вермонт установили, че жени, които в продължение на седем дни обядвали едно и също – макарони със сирене – като резултат всеки ден приемали с по 100 калории по-малко.

dieta-otslabvane-metur

Данните са публикувани на страниците на списание Американски журнал за клинично хранене, там се казва също, че всекидневната еднообразна храна води до привикване и като следствие, човек започва да приема по-малко количество.
Изследователите нарекоха вече това „Скучна диета“, но именно тя, по техните думи, се явява ключ към отслабването.
Новата диета има и противници, които заявяват, че всекидневния прием на една и съща храна може да предизвика разстройство в хранителното поведение. Нормалното функциониране на организма изисква пълноценно, балансирано хранене, в което са включени всички необходими минерали и елементи. По възможност, трябва да се намали до миниум на сладки и преработени храни.
Противниците на монодиетата заявяват, че монотонното и еднообразно хранене може да нанесе вреди на желаещите да отслабнат.
А за да бъдем здрави трябва да се научим да слушаме нашия организъм и да включваме в храненето си продуктите, които са необходими.

Лични наблюдения могат да потвърдят, че има нещо вярно в „скучната диета“ Когато сме в планината и трябва да носим храната в раниците настъпва момент когато не мога да погледна мюсли и инстантна супа, независимо от физическата умора и истинския глад.
За съжаление, хората с ниска доходи, много често са по неволя на „скучна диета“, състояща се от най-евтините продукти, които може да се намерят в магазина

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории