Сладка пита с праскови
Добави към моето меню
Сладка пита с праскови
Рецепта споделена от Tanya Levenova
Продукти
500 г брашно
2 яйца
100 мл.прясно мляко,
150 мл кисело мляко
80 мл.олио
12 г суха мая
1 с.л.захар
1 ч.л.сол
Начин на приготвяне
• Омесва се тесто и се оставя да втасва.
• 7-8 праскови се бланшират в топла вода,разрязани на кръст отдолу,след което престояват в студена вода,за да се обели кожата. Отцеждат се върху кухненска хартия
• .В купа се смесват с 2-3 с.л кафява захар и 1-2 с.л бяла,ванилена захар и малко ром.
• От тестото се разточват кори и от тях с чаша се режат кръгчета.
• Редят се в тава застлана с хартия,като се редува-кръгче тесто и филийка праскова.
• Питата втасва отново за около 30-40 мин.
• Намазва се леко с разбито цяло яйце и се пече на 180 градуса, около 30 мин до готовност