Последни Рецепти
Последни Статии

Коледни шоколадови венчета

Добавено в Наши гости

Добави към моето меню

Коледни шоколадови венчета

коледни сладки

Продукти
100 г шоколад, черен
2 жълтъка
100 г краве масло
250 г брашно
100 г пудра захар
1 ч.л. бакпулвер
50 г шам фъстък

Рецепта за коледни венчета
• На водна баня се разтапя черния шоколад
• Добавя се кравето масло, пудрата захар и се разбива до крем
• Добавя се пресятото с бакпулвера брашно и се замесва тесто (ако е необходимо добавете още малко брашно)
• Тестото се завива с домакинско фолио и се слага за 30 мин в хладилника
• Разделя се на около 30 топчета (четен брой)
• Две по две топчетата се правят на тънки шнурове, които се сплитат и след това оформят на венче (геврече)
• Редят се в тава застлана с хартия за печене
• Поръсват се с нарязан на ситно шам фъстък
• Пекат се на средна фурна до готовност, около 15 мин

Тази рецепта се прави с шам фъстък, защото се търси зеления ефект. Може да се приготвят и с други ядки

Снимка и идея за рецептата Татяна Карташева

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории