Последни Рецепти
Последни Статии

Шарена салата с цвекло

Добавено в Салати

Добави към моето меню

Шарена салата с цвекло
Червеното цвекло е много полезно. Има един недостатък – боядисва, в червено, но се измива лесно. Ароматът му не се харесва на всеки. Но ако се свари на пара, овкуси се и се комбинира с други зеленчуци се получава нещо много вкусно и здравословно
Продукти:
1 глава червено цвекло, около 300 г
1 глава кромид лук
1/2 глава карфиол, около 500 г
1/2 глава броколи
2-3 кисели краставички
2-3 стръка пресен лук
2 моркова
2 картофа
1 ч. ч. царевица
1 ч. ч. грах

за дресинга:
1 кофичка кисело мляко, 400 г
2 скилидки чесън
2 с. л. майонеза
Смлян черен пипер и сол на вкус
Рецепта за Шарена салата с цвекло
• Картофите и цвеклото се сваряват (може и на пара) Готови са когато се пробиват лесно с вилица. Изваждат се и се охлаждат, след което се обелват. Червеното цвекло се бели лесно когато е сварено, достатъчно е кората да се обели с нож
• В голяма купа се нарязват картофите и червено цвекло на кубчета, добавят се нарязаните кисели краставички
• Отделно сваряваме на пара карфиол, моркови и броколи
• Граха и царевицата са замразени и само се заливат с гореща вода, отцеждат се и се добавят при салатата
• Добавяме при салата и сварените на пара карфиол, моркови и броколи, зеления лук и кромид лука нарязани на ситно
• Дресингът се приготвя като майонезата се разбива с киселото мляко, пресованите скилидки чесън и смлян черен пипер и сол на вкус
• Салатата се залива с дресинга и се оставя за около час в хладилника за да се смесят вкусовете
• Може да се поднесе като салата или лека вечеря

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории