Сладкиш „Черната перла“
Добави към моето меню
Сладкиш „Черната перла“
Рецепта Gergana Georgieva
Продукти
1 и ½ ч.ч. брашно
1 и ½ ч.ч. захар
¾ ч.ч. какао, натурално
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб
2 яйца
1 ч.ч. силно експресо
1 ч.ч. прясно мляко
1 ванилия
За глазурата
1 ч.л. масло
1 ч.л. какао
100 г шоколад
14 ч.л. вода
Рецепта за сладкиш „Черната перла“
• Смесете всички сухи съставки, като пресеете брашното и бакпулвера.
• Към тях добавете разбитите яйца и останалите мокри съставки
• Бъркайте с телена бъркалка докато сместа се хомогенизира
• Изсипете сместа в тава, която е лека намазнена и набрашнена
• Пече се 30-35 мин на 180 градуса, проверява се с клечка за зъби да излиза суха
• Изважда се от фурната и се охлажда за около 10 мин
• За глазурата – сложете маслото да се разтопи леко в съд на водна баня, добавете какаото, начупения шоколад и 14 ч.л. вода. Разбъркайте докато се смесят
• Нанесете глазурата върху сладкиша
• След като стегне глазурата се украсява по желание
• Сладкишът може да се сиропира – в случая е напръскам с 50 мл уиски