Сладко от черен бъз
Добави към моето меню
Сладко от черен бъз
Сега му е времето да си направите този еликсир, дар от природата. Помага за по-добър имунитет, бори вирусите. Приема се по 1 ч.л. сутрин или на филийка с масло. Ако през пролетта приготвяме сироп от свирчовина, който е разхлаждаща напитка през лятото то сега го приготвяме за зимата
Продукти:
Черен бъз
Захар
Начин н априготвяне:
Вземате толкова бъз колкото сте набрали и равно количество захар. Оронете зрънцата и с помощта на гевгир го измийте с вода. В буркан се реди черен бъз и се посипва със захар. Отгоре се завършва с един пръст захар.
Съхранява се на хладно. По този начин може да се приготви и арония. У дома така приготвено се нарича „сибирско сладко“. Преди консумация прецедете, само сиропа от сладкото се яде.
Ако имате повече плод може да приготвите и класическо сладко.
Посипвате вечерта плода със захар. След което го сваряват до желаната гъстота. В края на варенето се добавя 1 ч.л. лимонтузу на 1 кг плод. Разсипвате в затоплени бурканчета.