Пълнени домати с булгур
Добави към моето меню
Пълнени домати с булгур
Рецепта вкусна, необходими са домати, от градината, за да се получи вкусно и ароматно. Или как да превърнете ориза с домати в нещо красиво
Продукти
8 домата, средни по размер
За плънката
1 ч.ч. булгур
1 глава кромид лук
1 морков
1 зелена чушка
1 с.л. олио
3-4 стръка магданоз
Смелен черен пипер и сол на вкус
Рецепта за пълнени домати
• Избират се средни по размер, малко по твърди домати. Отрязва се капаче и се издълбава с помощта на лъжичка. Оставят се доматите настрана
• Плънката се приготвя като лука се нарязва на ситно, а моркова се настъргва
• В дълбок тиган се загрява 1 с.л. олио и се добавя лука, нарязан на ситно и настъргания морков. Разбърква се и като стане златист лука се добавя половината от нарязаната на ситно вътрешност на доматите
• След като заври сместа се добавя 1 ч.ч. булгур, 2 ч.ч. вода и нарязана на ситно зелена чушка
• След като заври сместа, ври около 5 мин и се оставя захлупен съда, за да поеме булгура течността
• С плънката се пълнят доматите и се пекат около 15 мин в загрята фурна на 200 градуса
• Поднася се поръсено с магданоз.
Идея: в тавата при печенето може да сложите и наденички, така се получава вкусна вечеря