Последни Рецепти
Последни Статии

как да ядем, за да отслабнем

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

как да ядем, за да отслабнем
за бавното ядене знаем всички, пиши го в книгите по йога, и във всяка статия по здравословно хранене. това е едно доказателство за ползите от бавното хранене и стройната фигура

Диетолозите са изчислили, как трябва да се храним, за да отслабнем. Оказва се, че веротността да качим излишни килограми е по-голяма, ако се храним бързо.

Колкото по-бързо се храни човек, толкова по-малко време има да се насити в сравнение, ако се храни бавно. Според експертите когато се храним бързо няма време да се отдели хормона, който е отговорен за чуството за ситост.

Експериментът с участието на доброволци показал, че едно хранене трябва да трае около 30 мин. И тогава вероятността да качим излишни килограми е по-малка.
Група, мъже и жени, била на разделена на 2 групи и на всяка от групите предложили сладолед. Участниците от първата група, трябвало да изядат сладоледеното удоволствие бързо, а от втората група – бавно, с удоволствие, като са имали половин час да си хапнат сладоледа.
Изводът е, че тези, които са се насладили на сладоледа, са се чуствали много по-сити в сравнение с тези, които са го изяли бързо, и не са имали нужда от допълнителна храна

Да, когато ни припомнят по този начин една добре позната истина не ни остава нищо повече да се сетим за нея вечер, когато уморени от дългия ден, преди сън или в ситуациите, когато бързо поемаме храна на крак да се сетим за бавното ядене, за ползите от бавното хранене. И да седнем на спокойствие за 30 мин да поднесем храната красиво и вкусно и да се храним бавно, като се наслаждаваме на всяка хапка.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории