Последни Рецепти
Последни Статии

Картофени пръчици

Добавено в Българска кухня, Гарнитури, Предястия, Ястия без месо

Добави към моето меню

Картофени пръчици
рецепта с картофи, запечени с много подправки, поднесени със сос, красиво и вкусно

4-5 големи картофа, около 0,5 кг
2 с.л. зехтин
щипка кимион
1/2 ч.л. риган
щипка кориандър
1 с.л. магданоз
смлян черен пипер на вкус

* Избират се големи картофи с правилна форма. Обелват се тънко и се нарязват на пръчици по дължина. Асоцията за която се сещам да станат с формата и размерите на тебешир :);
* В купичка се смесват зехтина и подправките, като магданоза се нарязва на ситно. Всяка картофена пръчица се потапя в ароматния зехтин и се подреждат в тава за печене, като се оставя място между картофките. Тавата се намазва леко с олио или със спрей за мазнина;
* Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, като се обръщат по време на печенето. За да се изпекат добре са необходими около 40-45 мин, като на 20-та мин трябва да се обърнат;
* Сервират се топли като мезе за бира или като гарнитура.
Картофените пръчици са с хрупкава коричка отвън и меки отвътре, вкусно.

Може да се поднесат и със сос

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории