Содени питки
Добави към моето меню
Много сполучлива рецепта по идея на Елена Тенева приготвени от Валентина Кисьова. Може да приготвите когато сте останали без хляб или ви се иска да ухае на домашно приготвен хляб, а времето е малко. От тази доза излизат 12 питки.
Содени питки
Продукти:
4 ч.ч.брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л.сода
1 бакпулвер (10 г)
1 яйце
1 ч.л.сол
1 щипка захар
2\3 ч.ч.газирана вода
1 с.л. оцет
3 с.л. разтопено масло
Начин на приготвяне:
• Сложете всички продукти в купа, като содата я обърквате с киселото мляко да шупне.
• Замесвате тесто като трябва да обедините съставките (не се меси много). Когато се получи топка си набрашнете ръцете и късайте по едно топче, придавайте му форма, тестото е като памук и ги подреждате в тава застлана с хартия за печене.
• Поръсете ги отгоре с брашно и с ножа ги поукрасете по ваше желание като им направите някакви разрези.
• Печете в загрята на 180 градуса фурна 30 минути.