Последни Рецепти
Последни Статии

Солен кекс с пълнозърнесто брашно

Добавено в Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Солен кекс с пълнозърнесто брашно
Казват, че пълнозърнетото брашно е по-здравословно, стига да е качествено. Ето рецепта за вкусна и бързо приготвена закуска и една идея по-полезен

solen pylnozyrnest keks

Продукти
3 яйца
50 мл зехтин
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
½ ч.ч. нарязани маслини без костилки
½ ч.ч. натрошено сирене
2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 с.л. ленено семе или сусам за поръсване
100 г спанак

Начин на приготвяне
• Яйцата се разбиват с вилица в голяма купа
• Добавя се зехтина, киселото мляко в която е добавена содата за да шупне, брашното и се разбърква
• В купа се смесват нарязания на ситно спанак, маслини и сирене и се разбърква. Добавят се към яйчната смес
• Изсипва се в силиконова форма за печене (ако е друга намажете с олио и поръсете с брашно)
• Пече се на средна фурна на 180 градуса, около 45 мин, до суха клечка
• Поднася се с кисело мляко

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории