Солени гофрети
Добави към моето меню
Солени гофрети
Рецепта споделена от Данчето Кехайова
Продукти
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 к.л. сода за хляб
50 мл олио
Брашно до смес по-гъста от кексова
100 г колбас, нарязан на ситно
50 г царевица
Кисела краставичка, нарязана на ситно
100 г кашкавал
Начин на приготвяне
• Разбиваме 3 яйца добавяме и 1 ч.ч. кисело мляко, в което сме загасили 1 к.л. сода
• Разбиваме добре (може и да се използва и миксер)
• След това добавяме 50 мл олио и разбиваме
• Накрая се слага и брашното, към тази смес се добавят по 100 г ситно нарязан колбас, царевица, кисела краставичка, сирене или кашкавал, разбъркваме добре
• Пече в гофрентник
• По желание може готовите гофрети за се намажат с лютеница да се поръсят с настърган кашкавал … Или на кой както му е вкусно