Соленки с кимион
Добави към моето меню
Семената на кимиона от векове се използват като лекарство и парфюм. Употребява се подобно на копъра.
Използва много в индийската и мексиканската кухня. В българската кухня се използва при приготвянето на ястия от месо, на домашен суджук.
Смята се, че няколко семена кимион във виното го правят по-ароматно.
А това е рецепта за
Соленки с кимион
време за приготвяне – 15 минути
време за печене 10-15 минути
Продукти
500 гр брашно
2 яйца
200 гр кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сода за хляб
за поръсването
2 с.л. кимион
* Содата се разтваря в киселото мляко и се долива 100 мл вода
* От продуктите се замесва меко еластично тесто
* Разточва се на тънка кора
* С помощта на четка се намазва с олио и се поръсва обилно с кимион
* Ако имате къдрав нож може да нарежете соленките с него, за да станат с по-интересна форма. Режат се на дълги пръчици
* Редят се тава намазана с малко олио и се пекат на средна фурна на 190 градуса до готовност