Последни Рецепти
Последни Статии

Соленки с кимион

Добавено в Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Семената на кимиона от векове се използват като лекарство и парфюм. Употребява се подобно на копъра.
Използва много в индийската и мексиканската кухня. В българската кухня се използва при приготвянето на ястия от месо, на домашен суджук.
Смята се, че няколко семена кимион във виното го правят по-ароматно.
А това е рецепта за

Соленки с кимион
време за приготвяне – 15 минути
време за печене 10-15 минути

Продукти
500 гр брашно
2 яйца
200 гр кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сода за хляб

за поръсването
2 с.л. кимион

* Содата се разтваря в киселото мляко и се долива 100 мл вода
* От продуктите се замесва меко еластично тесто
* Разточва се на тънка кора
* С помощта на четка се намазва с олио и се поръсва обилно с кимион
* Ако имате къдрав нож може да нарежете соленките с него, за да станат с по-интересна форма. Режат се на дълги пръчици
* Редят се тава намазана с малко олио и се пекат на средна фурна на 190 градуса до готовност

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории