Последни Рецепти
Последни Статии

Крем супа спанак

Добавено в Супи без месо

Добави към моето меню

Спаначена крем супа със забулени яйца и орехи
рецепта за вкусна крем супа от спанак

250 г спанак
2 -3 картофа
2 с.л. орехови ядки
50 мл готварска сметана
2 яйца
1-2 щипки настъргано индийско орехче

за кротоните:
2-3 филии хляб за тостер
2 -3 скилидки чесън
1-2 клонки пресен риган
4 с. л. зехтин

* Картофите се обелват и се нарязват наситно и се сваряват. Когато са полуготови, се добавя спанакът и се варят заедно около 2 минути.

* Готварската сметана се налива в тенджерата с картофите и спанака. Разбърква се.

* След това супата се подправя с индийско орехче, ври още 1 минута и се сваля от котлона.

* Готовата супа се пасира, така че да се получи еднородна смес.

* Приготвят се забулени яйца по панагюрски: в тенджера се налива вода, добавят се малко оцет и сол и се кипва. Едно по едно яйцата се поставят във врящата вода, за да се забулят.

* Ореховите ядки се нарязват надребно и се запичат на сух тиган.

Приготвяне на кротоните:
* Скилидките чесън и риганът се нарязват наситно и се смесват в купичка. Налива се захтинът и се разбърква добре.

* Получената ароматна смес се сипва в тиган и в нея се запържват нарязаните на малки кубчета филии хляб.

* Друг вариант е да запечете кротните във фурна, може да ги приготвите и в микровълнова фурна.

Сервиране на супата:
В дълбоки чинии се слага по едно забулено яйце и до него се сипва от пасираната супа. Супата се поръсва с натрошени орехови ядки, добавят се кротони и е готова за сервиране.

Рецептата е на Таня Правчанова, главен готвач на Radisson SAS

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории