Пролетна здравословна супа
Добави към моето меню
Пролетна здравословна супа
рецепта за пролетна супа, с много зеленчуци и зелена енергия
3 стръка зелен лук или 1 глава кромид
2 моркова
250 г спанак
7-8 млади картофа (300-400 г)
3 с. л. булгур
3 с. л. пшеничени трици
3 с. л. овесени ядки
черен пипер на вкус
магданоз за поръсване
лимонов сок / ябълков оцет на вкус
* Кромид лукът, морковите и картофите се нарязват наедро.
* Сваряват се в тенджера с 1,5 – 2 литра вода – кромид лук, моркови, картофи и булгур.
* При сварените зеленчуци се добавят овесени ядки и пшеничните трици, разбърква се и се сваряват около 5 минути.
* Накрая се добавя нарязания на ситно спанак и зелени подправки.
Ако приготвяте супата със зелен лук го прибавете ситно нарязан накрая, заедно със спанака.
Идея: част от картофите могат да се пасират.
В рецептата са включени булгур, овесени ядки и пшенични трици, защото това е гъста зеленчукова супа за пъноценно хранене.
Тази супа е много подходяща за захранване след диета. Друга много подходяща храна за захранване е сварен ориз.