Последни Рецепти
Последни Статии

Пролетни картофки по селски

Добавено в Аламинути, Българска кухня, вегетарианска кухня, Гарнитури

Добави към моето меню

Пролетни картофки по селски
рецепт, вариант на любимите картофи по селски , но през пролетта с пресни картофки

1 кг пресни дребни картофи
2 с.л. галета или царевично брашно
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
олио за пържене

* Пресните картофки се поставят в кутия с капак с 2 с.л. сол и вода, колкото да ги покрие. Кутията се затваря и хубаво се разтръсва.
* След това картофките се измиват с гъба/четка без да се белят.
* Поставят се в тенджера и се сваряват за около 10 минути. След което по-едрите се срязвт на четвъртинки, амалките – цели.
* Галетата (царвеичното брашно) се смесва с подправките и и стгази смес за се посипват хуваво картофките. Разтръсква се за да полепне хубаво сместа по картофките.
* Пържат се в силно сгорещено олио.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории