Спанак на фурна
Добави към моето меню
Спанак на фурна
рецепта от бългасрката национална кухня и съобразена със съвременното здравословно хранене
1 кг спанак (или смес от коприва, лопуш, киселец)
2 с.л. олио
4 яйца
2 с.л. брашно
200 гр настъргано сирене
смлян черен пипер на вкус
2-3 стръка зелен лук
2-3 стръка зелен чесън
1 ч.ч. ориз
* Спанакът се измива с течаща студена вода и се нарязва на ситно;
* Слага се в тенджера долива се 3 ч.ч. вода и се задушава;
* Добавя се измития ориз и се разбърква. Когато ориза омекне сместа се изсипва в тава, предварително намазана с олио;
* Яйцата се разбиват, добавя се брашното настърганото сирене и се залива сместа от спанак и ориз в тавата;
* Овкусява се на вкус с черен пипер и се добавят нарязаните на ситно зелен лук и зелен чесън;
* Пече се на средна фурна на 190 градуса до готовност;
По желание ястието се поднася с кисело мляко