Любима пролетна салата
Добави към моето меню
Тази пролетна салата е основната част от менюто ни от началото на март, април, докато сезонът започне да предлага домати, краставици и продуктите са свежи, излезли от градината.
Сезона на зелената салата, пресен лук и чесън, копър, репички, краставици. Тези зеленчуци са отличен източник на витамините А, В и С, на минералите – калий, калций, магнезий, сяра, силиций, цинк, желязо
1 зелена салата
1/2 краставица
1 връзка репички
2 стръка зелен лук
1 стрък зелен чесън
наколко маслини Каламата
за дресинга:
2-3 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. ябълков оцет
½ ч.л. дижонска горчица
Може да се добавят слънчогледови семена, покълнали или запечени на тефлонов тиган. Може да се добавят сварени яйца, може да се добави и консерва риба тон … има много варианти
* Измийте зелената салата и нарежете на ситно
* Нарежете и останалите зеленчуци и добавете, освен краставицата
* Смесете продуктите за дресинга и залейте салатата. Разбъркайте;
* Добавете нарязаната краставица и мсалините и поднесете гарнирана със слънчогледовите семки
Казват, че тази салата освен много здравословна била и полезна за нашата красота, от нея кожата ставала блестяща. Всъщност когато човек се храни добре, чувства се добре и мислите му са пoложителни той изглежда добре.