Торта с еклери
Добави към моето меню
Еклерова торта
Рецептата е споделена на страницата във Фейсбук от Milka Irikeva
За блата
4 яйца
4 с.л. брашно
4 с.л. захар
…1 ч.л. бакпулвер /1/2 пакетче/
За еклерите
250 мл прясно мляко
50 г краве масло
150 г брашно
3 яйца
1 щипка сол
1/2 ч.л. захар
За крема за еклерите
500 мл прясно мляко
3 жълтъка
75 г брашно
120 г захар
10 г краве масло
1 капсула ванилия
За крем брюле
500 мл животинска сметана
150 мл прясно мляко
150 г захар /1 ч.ч./
6 жълтъка
1/2 пак желатин
1 капсула ванилия
Рецептата е на Иван Звездев. Според авторката когато се приготвя сместа за еклерите трябва да се добави още малко брашно за да не остане рядка