Последни Рецепти
Последни Статии

Как да влезем във форма за пролетта

Добавено в Дом & Семесйтво, Здравословно хранене, Любопитно

Добави към моето меню

Смяната на сезоните и смяната на часовото време изискват време за адаптация. Ако допуснем пролетната умора тя ни кара да се чувстваме отпуснати и без енергия.
Ако включим в менюто си някои храни, този преход може да бъде по-лесен – народът не случайно казва “да се хванем за зелено”, физическа активност и релакс помагат да бъдем във форма

st patrick day 1

За укрепване на организма се препоръчва пчелен прашец – 1-2 ч.л. с кисело мляко или в чая сутрин могат да ни стимулират. Доказано е, че пчелният прашец засилва имунитета и прави организма ни по-устойчив на инфекции и зарази. Изключително богат на много хранителни вещества, минерали и аминокиселини, витамини от група В и ензими, които имат благоприятно въздействие върху храносмилането.
Пчелният прашец е един от най-ценните храни. Можем да закупим в специалиазирани магазини, както и от пчелари.
Рецепта за справяне с пролетната умора
Кисело мляко можем да си приготвим като към купичка кисело мляко (200 гр) добавим 1 ч.л. пчелен прашец и оставам за около 30 минути, след това имаме една ценна част от нашата закуска.

med pchelen prashec bee-pollen pix

Съвет от една от нашите читателки
Жана Делева: Добре е поне една седмица да се пие сутрин пресен сок от моркови и червено цвекло. Ако се включи в менюто и копривата, няма да има пролетна умора! Особено, ако направите една дълга разходка сред природата да наберете коприва.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории