Последни Рецепти
Последни Статии

Стъпки

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Стъпки към здравословен живот
Няколко малки неща, които могат да направят денят ни по-спокоен и усмихнат, не изискват много пари освен малко от нашето врeмe и желание и да ни направят в забързания ден по-спокойни, уверени и усмихнати. А ако се чувстваме така нещата ще ни се получават много по-лесно.
Само пет неща, които можем да направим. А вие можете да продължите с вашите

steps

Добра закуска
Закуската е най-важното ядене от деня. Много често я пропускаме от липса на време (или организация) или си казваме, че сме на диета. Закуската активизира нашия метаболизъм и ни дава енергия за деня. Закуската може да бъде купичка мюсли, може и да бъде филийка пълнозърнест хляб, домат, босилек и сирене

Малките неща
Много често го чуваме това за малките неща. Кои са тези малки неща да се събудиш с усещането, че днес ще се случват хубави неща до любимия човек, аромат на кафе и още нещо вкусно за закуска, поне 500 м изминати пеша до работа, за да актизираме тялото, работен ден с предизвикателства и колеги, работа в екип, вечер у дома поне малко лично време за нещата които ни правят по-добри. Малките неща са които правят деня ни и много често оценяваме когато ги няма.

Дайте живот
Децата! да. Но има още толкова неща за които да се грижим и да виждаме как се развиват. Ако имате градина. Ако нямате може да бъдат няколко цветя и сандъче с подправки. Може и блог да имате в който да споделяте това, което ви вълнува. Блогът е начин да споделяме чувства и мисли и да намират израз с написаните думи.

Красотата на света
Ако държим очите си отворени за красотата на света ще можем да я виждаме. Ако можем да я споделяме тя ще се увеличава. И тогава ще се чувстваме щастливи. Като цвят, който следва хода на деня и всеки следващ ден е по-добът.

Началото
За да ни уважават другите трябва първо ние да ги уважаваме. Ако искаме другите да ни обичат трябва първо да се научим да се приемаме такива, каквито сме и да се обичаме. Така ще намалим страса в живота и ще има много по-малко причини за депресия.

Това е. На думи е лесно, важното е да правим всеки ден поне част от това за да можем да кажем, че животът е чудесен и да ни се случват хубави неща.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории