Стерилизирана салата от печени чушки и патладжани
Добави към моето меню
Стерилизирана салата от дърпани печени чушки и патладжани
рецепта споделена от Петя Цанкова
Продукти:
2 кг червени чушки
2 кг зелени чушки
2 кг патладжани
300 мл олио
300 мл оцет
3 с.л.сол
Рецепта за Стерилизирана салата от печени чушки и патладжани
• Чушките се измиват и изтърбушват и, заедно с измитите патладжани, се изпичат.
• Слагат се в дълбока тенджера с капак, за да се задушат, след което се почистват.
• Обеленият зеленчук се дърпа (не се реже) на ленти, широки, колкото един пръст.
• Оцетът се кипва а със солта (аз сложих 2 с.л.) и, още топъл, се излива върху зеленчуците.
• Загрява се добре и олиото (хапка хляб да стане златиста) и също се излива върху тях.
• Объркват се добре и се оставят да престоят 30 минути.
• Бурканите се пълнят със зеленчуковата смес, затварят се с капачки и се стерилизират 10 минути, за капачка.
• Приятно хапване както като мезе за ракийка, така и като закуска с филийка топъл хляб !
Забележка: Спазвайте точно количествата в рецептата, за да получите добър и най-вече вкусен резултат!