Агнешко стомна кебап
Добави към моето меню
Агнешко стомна кебап
Стара българска рецепта, подходяща и за Великденските празници
1 кг агнешки котлети
1 кг картофи
3 -4 глави кромид лук
2 с.л. брашно
100 мл вино
сол и черен пипер на вкус
Месото нарязвате на порции и изпичате на скара. (Баба ми е учила агнешко и ярешко месо задължително да ги потапям в каша от 2 с.л брашно, ч с.л червен пипер, черен пипер и чубрица на вкус и го правя винаги, така ми е пов-вкусно:)
Картофите обелвате и нарязвате на филийки. Леко ги задушавате в малко мазнина и вода, аз ги слагам в тавичка и във фурната.
В друг съд задушавате нарязания на дребно лук. Прибавяте брашното и разбърквате. Лучената смес изсипвате при картофите , добавяте виното и подправките.
Изпеченото агнешко месо разпределяте в чини за сервиране, а в средата слагате от топлата картофена плънка.
Кебапът не се приготвя в стомна, това е класическото име на рецептата. Сервирате с много зелена салата и пролетно настроение:)