Последни Рецепти
Последни Статии

Агнешко по провансалски

Добавено в Френска кухня, Ястия с месо

Добави към моето меню

Агнешко по провансалски

1 агнешка плешка (1,5 – 2 кг)
2 -3 глави лук
2 моркова
3 -4 скилидки чесън
2 с.л. зехтин (или олио)
1/2 л червено вино
1 ч.л. босилек сух
1 ч.л. майоран (риган)
1 ч.л. розмарин
черен пипер и сол на вкус

Лукът нарязвате на шайби и задушавате в зехтина за минута заедно с нарязани на кубчета моркови.

Прибавяте нарязан на дребно чесън, разреждате с виното и прибавяте подправките. Зеленчуците се задушават няколко минути.

Сместа се изсипва в глинен гювеч или тава, върху нея се поставя плешката, предварително намазана с червен пипер. и завивате съда с готварско фолио за печене. Печете в предварително загрята фурна при температура 200 градуса 20 минути.

След това температурата се намалява на 180 градуса и се пече около час.
Плешката периодично се полива с бульон.
За да се провери дали е изпечена, в най-дебелата част се дупчи с дървено шишче. Ако сокът е бистър, ястието е готово, ако е леко кървав, печенето продължава.

Сервирате с много салата и червенo вино.

Other posts tagging «френска кухня»

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории