Ягодов чийзкейк
Добави към моето меню
Ягодов чийзкейк
тънка орехова коричка, сирене и сметана, и много плодове – вкусно си е
за блат
100 г (1 ч.ч.) орехи смлени
100 г брашно
60 г захар
100 г краве масло
за крема
500 г извара
500 мл сметана (използвана сметана от 1 л сладкарска – 1/2 опаковка, My Day, Hopla – не е продуктово позициониране)
3 яйца големи
1 ванилия
1 ч.ч. захар
5 с.л. брашно
1/2 ч.ч. краве масло
1 ч.л. бакпулвер
настъргана лимонова кора (за свеж, леко кисел вкус)
сладко
бял мус
100 г бял шоколад
100 г краве масло
2 жълтъка
50 г захар
15 мл вода
ягоди, около 500 г
Приготвяне
* Продуктите за блата се смесват. Получава се тесто, което се разстила на тънък слой във фирма за печене с подвижен ринг. Разстила се тънко като се прави и борд встрани. Слага се в хладилник за около час или докато приготвите плънката
* Яйцата се разбиват и се добавят и останалите продукти. Ако желаете вместо лимонова кора може да добавите друг аромат. Може да бъде какао или нес кафе
* Приготвения крем се разпределя във формата и се слага да се пече на средна фурна, около 40 мин на 180 градуса. Когато стане златисто отгоре е готово. Фурната се отваря и се оставя така около час докато блата изстине (По принцип го правя вечер и остава така цяла нощ, на другия ден аранжирам с крем и плодове)
* Намазва се тънко със слой сладко (от ягоди или желе по избор)
* Приготвя се бялата глазура, като на водна баня се разтапя шоколада с малко вода, маслото и разбитите жълтъци. Сместа се разбърква около 10 мин за да се обработят термично жълтъците
* С приготвената глазура се намазва чийзкейка. Отгоре се подреждат плодове.
Да ви е вкусно
Описанието е дълго, но се приготвя лесно. Не ползвам бисквити за основата, по-ми е лесно да приготвя блат.