Добруджанска салата
Добави към моето меню
Добруджанска салата
рецепта Дарина Николова
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Добруджанска салата
Продукти
1 ч.ч. ориз,
200 гр. маслини,
2 средно големи пресни моркова,
1 прясна краставица,
копър, сол,оцет и олио.
Приготвяне
Сварява се оризът, измива се под студена струя вода и се оставя да се отцеди добре. Срязваме маслините на две, копъра нарязваме на ситно , а краставицата и морковите се нарязват на ивици. Всичко се обърква и овкусява като се прибавя малко повечко оцет, сол и олио.