Последни Рецепти
Последни Статии

Ягоди в шоколад

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Ягоди в шоколад
или крем от ягоди с шоколадова глазура

Продукти
350 г ягоди
350 г извара
8 с.л. захар (за крема 4 с.л. захар могат да бъдат заменени с ягодово сладко или мед)
1 п ванилия
4 с.л. какао
4 с.л прясно мляко
2 с.л краве масло
1 с.л. кокосово брашно за поръсване

Приготвяне на ягоди в шоколад
Приготвяне на глазурата
* На водна баня се загрява прясното мляко, добавя се кравето масло, ванилия, какао, захар. Разбърква се и се вари около 5 мин

Приготвяне на ягодовия крем
* Изварата се разбива в блендер със захар на вкус (може да замените със сладко от ягоди или мед)
* Ягодите се измиват и почистват. По-хубавите се отделят, а останалите (повече от половината) се нарязват и се добавят при изварата. Разбива се до получаване на крем
* Останалите ягоди се нарязват (освен 4 за украса) и се смесват с ягодовия крем
* Готовият крем се разпределя в купички. Залива се с топла глазура
* При поднасянето се украсява с ягодка и се поръсва с кокос

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории