Щрудел с къпини
Добави към моето меню
Щрудел с къпини
за тестото:
2 ч.ч. брашно
1 яйце
3 с.л. олио
щипка захар
1 -2 с.л вода да се получи тесто, което се точи
за пълнежа:
500 г къпини
2 с.л. лимонов сок
100 г захар
2 ябълки
1 с.л масло
100 г смлени бадемови (или орехови) ядки
брашно за поръсване и мазнина за тавата
1 с.л. пудра захар за поръсване на готовия щрудел
Забъркайте тесто от посочените продукти и вода. Месете го с ръка 10 минути. Покрийте го с домакинско фолио и го оставете да почива 30 минути.
Смесете къпините с лимоновия сок и 50 г пудра захар. Прибавете обелените и нарязани на кубчета ябълки и нарязаните наситно ядки.
Върху поръсен с брашно плот разточете тестото на правоъгълна кора с дебелина З мм.
Намажете кората с половината от размекнатото масло и разпределете пълнежа в началото на кората по дължина.
Прегънете кората отпред и като повдигате кърпата, навийте я на руло. Сложете щрудела в намазана с останалото масло тава с крайния ръб отдолу.
Печете го 30-40 минути във фурната при температура 200 градуса до светлокафяв цвят.
Още докато е топъл, го поръсете отгоре с пудра захар.
Tags use
Всички сладкиши с капини са много яки