Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнени гъби

Добавено в Аламинути, Гарнитури, Месни колбаси

Добави към моето меню

Пълнени гъби
рецепта за гъби – толкова вкусна и ефектна рецепта, че може да се поднесе и на празнична трапеза и толкова лесна, че може да бъде приготвена всеки ден

farsh-1

1 кг гъби печурки (по-едри)
2-3 стръка зелен лук
150 гр шунка или бекон
150 гр кашквал
1 с.л. зехтин

* Избират се по-едри гъби, 1 кг печурки са около 20 гъби. Измиват се и пънчетата се отстраняват;
* Гъбите се поставят в тава за печене и се налива 1 ч.ч. вода. пекат се на средна фурна на 200 градуса до полуготовност;
* Пънчетата се нарязват на ситно. В дълбок тиган се загрява зехтина и се задушават нарязаните пънчета, когато са полуготови се добавят нарязаните на ситно зелен лук и шунка и се разбърква. Остраява се от огъня;
* Гъбите се изваждат от фурната и с излива водата, която се е събрала при печенето в тях. Сместа се разпределя развномерно във всички гугли на гъби. Отгоре се слага парче кашквал;
* Ако е необходимо се налива още малко вода в тавата. Пекат се до готовност, златисто на кашкавала.

Поднасят се като преястие, мезе или като основно ястие с много зелена салата.

farsh-2
продуктите

farsh-3
гъби, подготвени за печене

farsh-4
плънката от пънчетата на гъбите, зелен лук и шунка

farsh-5
гъбите, напълнени с плънката и с парченце кашкавал отгоре преди да влязат във фурната за да се запекат до златисто

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

11 Comments

  1. 1
    стоянова наталия // July 26th, 2011 at 3:46 pm

    стават невероятно вкусни…. даже сега пак ги правя и погледнах как беше 😉