Последни Рецепти
Последни Статии

Пълнени тиквички

Добавено в Българска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Пълнени тиквички
рецепта с тиквички в сезона на тиквичките – колко много неща могат да се приготвят от тях

4 тиквички (около 1-1,2 кг)
400 гр извара
2 стръка зелен чесън
2 стръка зелен лук
2 яйца
50 гр кашкавал
3-4 стръка копър
1 с.л. олио

*Тиквичките се разрязват по дължина на две половини. Всяка половина се издълбава с лъжичка;
* Издълбаната сърцевина на тиквичките се нарязва на ситно и се задушава с олито докато се изпари водата;
* При тиквичките се добавя изварата, яйцата, нарязаните на ситно зелен лук и чесън. Разбърква се и се добавя нарязания копър;
* Тиквичките се пълнят с плънката и се подреждат в тава в която се налива 1 ч.ч. топла вода;
* Пекат се на срдна фурна на 200 градуса около 30 мин, до готовност;
* Преди да се извадят от фурната се поръсват с настърган кашкавал и се запичат.

Издълбаните тиквички могат да се бланшират при желание, но практиката е показала, че не е необходимо.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории