Последни Рецепти
Последни Статии

Тиквички пълнени на фурна

Добавено в Българска кухня, Ястия с кайма

Добави към моето меню

Тиквички пълнени с ориз, зеленчуци и кайма на фурна
Рецепта, която може да бъде направена във варианти в зависимост как изберем тиквичките и каква е плънката. Този вариант е за края на лятото и началото на есента – тиквички като пънчета на фурна

tikv1

4 тиквички, средни, около 1,5 кг
1 ч.ч. ориз
2-3 скилидки чeсън
1 морков
1 домат
1 чушка
500 гр кайма
няколко стръка копър
1 с.л. олио

tikv2

* Тиквичките се срязват на 3 части и се издълбават с помощта на лъжица и нож. Пънчетата се подреждат в тава за печене;
* Издълбаната вътрешност на тиквичките се нарязва на ситно. В дълбок тиган се загрява олито и се добавят скилидките чесън нарязани на ситно, разбъркват се и се добавят нарязаните тиквички;
* Когато течността се е изпарила се добавя каймата, настъргания морков и домат. Когато каймата се задуши се добавя ориза, 1 ч.ч. вода и чушката нарязана на ситно;
* Когато ориза поеме водата се добавя копъра, нарязан на ситно;
* С приготвената плънка се пълнят тиквичките и се долива 1 ч.ч. вода;
* Пекат се на средна фурна на 190 градуса до готовност.

tikv3
Рецептата може да се приготви и без кайма.

tikv4

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории