Чорба от лапад със сирене
Добави към моето меню
Чорба от лапад със сирене
500 г лапад (коприва, лопуш, спанак)
1 глава лук или 2-3 стръка пресен
150 г натрошено сирене
2 с.л. брашно
2-3 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
1 яйце
2-3 с.л. кисело мляко
Лападът се изчиства и измива добре. (може да се използват всякакви зелени листа през пролетта, такива каквито разполагате – коприва, лопуш, спанак …)
Нарязва се и се задушава с 1/2 чаша вода, сол на вкус и нарязания на дребно лук.
Като поизври водата, се долива още и щом заври, се пуска натрошеното сирене.
Брашното се запържва, поръсва се с червения пипер, разрежда се запръжката и се излива в супата. Ври още 10-15 мин. Като се отстрани от огъня, се застройва с яйцето и киселото мляко.
Поднася се с пържени хлебчета (крутончета)
Това е една от най-хубавите пролетни супи. Може да се приготви и със замразен спанак