Последни Рецепти
Последни Статии

Суперхрани в зелено

Добавено в Други, Здравословно хранене

Добави към моето меню

Народът ни е казал, че зимата е минала, когато се хванем за зелено. И наистина когато в края на февруари се покаже първата коприва, лопуш храненето ни се променя. През март вече зелената салата присъства на трапезата ни всеки ден, а спанак, лопуш лапад, зелен лук и чесън зареждат храната ни с ваитамини.
green salad pix 6

Зелените суперхрани са невероятни!

Те имат най-високата концентрация на лесно смилаеми хранителни вещества, подпомагат изгарянето на мазнини, набавят витамини и минерали, за да защитават и заздравяват организма. Те съдържат широк набор от полезни вещества, включително протеини, защитни фото-химикали и здрави бактерии, които помагат да се изградят по-чисти мускули и тъкани. Ето няколко от най- важните зелени суперхрани

Кълнове и Пшенична трева
Пшенчната трева е супер алкализираща. Тя нормализира състоянието на щитовидната жлеза, подпомага храносмилането и обмяната на веществата и насърчава загубата на тегло, поради съдържанието на ензими и почистващото действие.
Пшенична трева – зарежда с витамини и антиоксиданти
treva oves

Зеленолистни зеленчуци
Зеленолистните зеленчуци са лесно достъпни и силно питателни, но повечето хора не консумират достатъчно количества от тях. Изследванията непрекъснато потвърждават, че хората, които ядат тези зеленчуци, по-рядко се разболяват от рак и сърдечни заболявания . Пресните зеленолистни зеленчуци съдържат високи дози хлорофил, лесно смилаеми протеини, ензими и богата гама от витамини и минерали. Тези зеленчуци действат като мини-трансфузия за кръвта.
green salad pix 4

Синьо-зелените водорасли
Синьо-зелените водорасли са фито-планктон и съдържат почти всички хранителни вещества. Те са високо съдържание на протеини 60% и по-пълен аминокиселинен профил от говеждото месо или соята. Те са едни от най-известните хранителни източници на бета-каротин, витамини от група В и хлорофил. Доказано е, че подобряват функционирането на мозъка и паметта, укрепването на имунната система и борбата с вируси, настинки и грип.

Спирулина
Спирулината е култивирано микроводорасло, което е било консумирано в продължение на хиляди години от коренното население на Мексико и Африка. Тя е един от най-големите известни досега източници на протеини на Земята и съдържа 70% чист протеин. Проучванията показват, че спирулината може да регулира нивата на захар, апетита и е перфектна хранителна добавка.

Зелените суперхрани са изключително богати на хлорофил и пигменти, които дават зеления цвят на растенията. Благодарение на това те пречистват и нашата кръв.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории