Последни Рецепти
Последни Статии

Тъщата се печели с хвалби за манджите

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Тъщата се печели с хвалби за манджите
Не вярвайте във вицовете за семейните войни

Имате нова приятелка и тя настоява да се запознаете с майка й. Казано по по-добър начин – да огледате бъдещата тъща. Има десетки вицове за това каква дивна свада ще последва. Едно испанско проучване обаче сочи точно обратното – повечето тъщи си падат по зетя особено ако той демонстрира възторг от нейните манджи.

Руски сайт е въвел специални препоръки как да спечелите майката на дамата на сърцето си.
“Дори да сте на диета и да обядвате само моркови, ако ви сервират пържоли, сте длъжни да ги изгълтате. При това хвалейки домакинята”, препоръчва сайтът.
Дори и ако евентуалната тъща не готви добре, не я питайте дали щерката получава обриви от храната. Напротив – щедро обяснявайте как дъщеря й се прехласва от нейните манджи и твърди, че не може да стане като майка си, колкото и да се старае.
В същото време, както съветва руският сайт, е добре да демонстрирате пред тъща си симпатия и подкрепа към заниманията на дъщерята, с каквото и да се занимава тя. Ако спортува, коментирайте как не сте виждали толкова стегната фигура. Ако прави бизнес, как е водеща в екипа си и никой не може да излезе насреща й. Ако се занимава само с домакинство, как няма друга къща, чиста колкото нейната. Малко пресилено ще бъде да я класирате за Нобелов лауреат, но със сигурност печелите майката на любимата жена, ако й обясните колко разчитате на нейната интелигентност.
Не прекалявайте и с похвалите, гласящи: “Тя е по-добра дори и от теб, мамо”. Рядко майките са съгласни дъщерите да ги надминават в едно или друго начинание, дори и ако става дума за плетене на макраме, където се поставят саксии.
Учените са установили, че повечето майки рядко приемат похвалите за щерката безрезервно. Те очакват зетят да печели предимно техните симпатии и затова са склонни да отправят критики към щерките. Затова се концентрирайте предимно в омайването на майката, макар че и това има своите минуси.

Много дъщери, които са разчитали да се откъснат от майчината опека, предпочитат да не правите чак толкова много комплименти на родителките им и да демонстрирате, че ги цените само заради техните качества, твърди “Космополитън”. Списанието обаче съветва да се постараете да балансирате между двете изисквания – в крайна сметка не се знае кога ще се стигне до криза в семейството и ще ви потрябва тъща за спешни случаи.

Битката със свекървата завършва с провал

Битката между снаха и свекърва е â„–1 в семейната традиция. За младите съпруги е важно никога да не казват “да” предварително, докато не разберат какво си е наумила майката на мъжа. Защото често може да се окажете на тягостна сбирка с още няколко бабушкери. Или пък на гости на бившето гадже на съпруга ви.
“Космополитън” съветва да прецените, доколко искате да влезете в единоборство с евентуалната свекърва, и доколко искате да я превърнете в своя приятелка. Естествено вторият вариант е за предпочитане, но винаги има дами, които не се поддават на подобно опитомяване. Затова е хубаво предварително да проучите какви са интересите на майката на мъжа до вас. Както и трезво да прецените дали трябва да поддържате линията “Той непременно трябва да се откъсне от майка си”. Има мъже, които не го правят, и дори след 20 г. семеен брак няма да го сторят.
И с огорчение ще зациклите в коловоза “Мама каза да пия при хрема от тези капки, а ти да мълчиш.” Възможно е да сте сто процента права, но съпругът ви винаги ще е убеден, че го навивате, за да разстроите ненагледната му майчица.
Често тя се превръща в по-голям кошмар и от най-безсрамните и нагли любовници на съпруга ви. Затова помислете – това ли е зрелият начин за вземане на решения, свързани със собствения ви живот?

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории