Свинско бон филе в бекон със зеленчуци
Добави към моето меню
Свинско бон филе в бекон със зеленчуци и сос от червено вино
Приготвено на грил тиган Делимано
Продукти за 4 порции
600 гр свинско бон филе
150 гр бекон
зеленчуци по избор – чушки, моркови, лук,патладжан, тиквички
300 мл червено вино
1 ч.л. горчица
50 гр масло
1-2 скилидки чесън
магданоз
мащерка
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
Приготвяне на Свинско бон филе в бекон със зеленчуци
* Нарязват се зеленчуците на едри парчета и се овкусяват със сол, пипер, чесън и зехтин.
* Оставят се така да престоят около 10-15 минути.
* Свинското филе се овкусява с подправките и се запича съвсем леко от всички страни на грил тиган Делимано.
* Леко изпечено месото се намазва с горчица. Увива се в слайсове бекон и се поставя в предварително загрят грил тиган Делимано. Пече се до готовност.
* Едновременно с месото в грил тиган Делимано запичате и зеленчуците.
Приготвяне на сос с червено вино
* 300мл. червено вино, за предпочитане десертно се слагат с касерола Делимано.
* Виното се редуцира (вари), за да се извлече плътния му вкус.
* Когато остане около 1/3 от течността се прибавя парче студено масло. Като се разтопи маслото соса се маха от котлона.
Готовото ястие се аранжира по ваше желание. Добър апетит!