Последни Рецепти
Последни Статии

Свинско бон филе в бекон със зеленчуци

Добавено в Ястия със свинско

Добави към моето меню

Свинско бон филе в бекон със зеленчуци и сос от червено вино
Приготвено на грил тиган Делимано

recepta gril tigan
Продукти за 4 порции
600 гр свинско бон филе
150 гр бекон
зеленчуци по избор – чушки, моркови, лук,патладжан, тиквички
300 мл червено вино
1 ч.л. горчица
50 гр масло
1-2 скилидки чесън
магданоз
мащерка
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус

Приготвяне на Свинско бон филе в бекон със зеленчуци
* Нарязват се зеленчуците на едри парчета и се овкусяват със сол, пипер, чесън и зехтин.
* Оставят се така да престоят около 10-15 минути.
* Свинското филе се овкусява с подправките и се запича съвсем леко от всички страни на грил тиган Делимано.
* Леко изпечено месото се намазва с горчица. Увива се в слайсове бекон и се поставя в предварително загрят грил тиган Делимано. Пече се до готовност.
* Едновременно с месото в грил тиган Делимано запичате и зеленчуците.

Приготвяне на сос с червено вино
* 300мл. червено вино, за предпочитане десертно се слагат с касерола Делимано.
* Виното се редуцира (вари), за да се извлече плътния му вкус.
* Когато остане около 1/3 от течността се прибавя парче студено масло. Като се разтопи маслото соса се маха от котлона.

Готовото ястие се аранжира по ваше желание. Добър апетит!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории