Пиле с Майонеза
Добави към моето меню
Пиле с Майонеза
рецепта Виктория Михайлова
Трябват ви пилешко месо, за предпочитане бяло или бутчета, Кутийка майонеза “Краси” , 2 глави лук , кашкавал за настъргване и черен пипер.
В йенска купа или тава ( по-дълбока ) се нарязва на шайби и подрежда като основа лука. Слагате суровото месо отгоре и поръсвате с черен пипер. Върху пилето се реди още един ред лук и се намазва с майонезата. Завивате с фолио и печете около 40-50 мин … на средна фурна. След това настъргвате кашкавал отгоре и печете още 5-10 мин. докато добие златист цвят без капак или фолио. Майонезата осолява месото и аз не добавям допълнително, но ако обичате по-солено може да сложите сол или пикантина. Да ви е сладко !