Последни Рецепти
Последни Статии

Яхния от свинско и тиквички

Добавено в Българска кухня, Ястия със свинско

Добави към моето меню

Яхния от свинско месо и тиквички
Тази рецепта беше импровизация според наличните продукти и се получи много вкусно. Имаше останало малко месо свинско, свинско с бут, останало малко месо около кокала, тиквички, лук и моркови

svinsko-tikvichki
Продукти
500 г свинско месо, бут с кост
1 тиквичка
2 глави кромид лук
2 моркова
1 ч.л. червен пипер
1 щипка чубрица
Смелен черен пипер и сол на вкус
1 с.л. олио
Рецепта за яхния от свинско и тиквички
• Месото се измива добре и се залива със студена вода в тенджера. Сварява се почти до готовност, за да може да се отдели от кокала
• Кромид лука се нарязва на едро, моркова и тиквичката на пръчици
• В дълбок тиган уок се добавя олиото и след като загрее – лука, моркова, тиквичката и се разбърква
• Добавя се и месото, нарязано на кубчета и се залива с част от бульона до желаната гъстота
• Овкусява се с червен пипер, чубрица, черен пипер и сол и се оставя на тих огън докато зеленчуците се сварят
• Поднася се поръсено с нарязан магданоз
Чушка на парченца и домат биха добре допълнение, така че ако имате – добавете

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории