Последни Рецепти
Последни Статии

Тайната на стройната фигура на японките

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Японските жени се считат за едни от най-стройните и сексуални жени в света. В какво се тайната на идеалната фигура
japan
В наскоро проведено изследване се установи, че японките се отличават със стройна фигура благодарение на особеностите на националната кухня. В храненето на японците се съдържат много продукти, богати на въглехидрати.

Тайната на стройната фигура на японките
Японките са смятани за едни от най-красивите и елегантни жени в света. На 30 те изглеждат като на 18, на 40 като на 25, а дълголетието им е пословично

Японките не остаряват и напълняват
Японките се отличават със стройна фигура благодарение на особеностите на националната кухня. В храненето на японците се съдържат много продукти, богати на въглехидрати, много соеви продукти, които са полезни за здравето. В менюто на японците присъстват също зеленчуци, ориз и морски продукти, които също влияят благоприятно на фигурата.
Има още един секрет – японците се хранят с пръчици. Това позволява храната да се приема на малки хапки и да се нахраним с по-малки порции.

Това, което е представено в текста е малко идеалистично представяне, защото съвременна Япония е страна в която се живее в много стрес, предлага се и се консумира в големите мегаполиси много промишлени и сладки храни. Написаното е в сила за традиционната японска кухня

Ето какви са тайните на японките
Богата и балансирана диета

Популярен и напълно неверен мит е, че японците ядат само суши – тяхната диета се състои от най-разнообразни храни – риба, морски водорасли, зеленчуци, соя, ориз, плодове и зелен чай. Японската диета е гъвкава и балансирана и в нея почти липсват висококалорични храни и бързи въглехидрати.
Изключително важно е храните да са свежи и сезонни. Сезонната риба е също за предпочитане. През зимата японците основно консумират месо, риба и топли супи и напитки, докато през лятото наблягат на студените супи, морската храна, супа рамен и салати.

Методи на готвене
Японците традиционно приготвят храната си чрез задушаване, печене, готвене на пара или пържене с минимално количество мазнина. Зеленчуците са нарязани така, че да изглеждат добре и да се готвят по-бързо. Предимството на подобни методи е, че храните запазват много от хранителните си качества.
Зеленчуковият бульон е популярна основа за много ястия. Японките са много внимателни с подправките, стараейки се да правят храната така, че да не натоварва стомаха, черния дроб и бъбреците. Същината на японската кухня е да акцентира върху естествената красота, цвят и аромат на храните.

Културата на хранене
Храненето също е ритуал в Япония. Японците се хранят бавно, на малки хапки, а порциите и чиниите са малки. Те се стремят да запазят естествения вкус и вид на храната. Различните ястия на една и съща чиния са проява на лош вкус, тъй като всяка храна трябва да има свое място. Чинията никога не е пълна до ръба. Трябва да се съгласите, че по този начин е трудно да преядеш.

Ориз вместо хляб
Оризът е съществена част от всяко ястие и по-специално сварен без сол или масло. Липсата на тестени храни спомага за поддържане на слаба фигура.
Закуската е основното хранене за деня
Закуската е най-същественото хранене през деня в Япония. Това е основното хранене, което включва няколко ястия – обикновено риба, ориз, омлети, супа мисо, соево ястие със зеленчуци, водорасли и чай.

Почти няма сладки неща за десерт
Десерт се сервира в редки случаи и обикновено в малки количества. Няма торти и маслени кремове. Има сладолед, направен от ориз (мочи). Японските десерти обикновено са нискомаслени, с не много захар и вероятно не особено атрактивни за западния вкус. Същевременно те не оставят нищо излишно по вас.

Източник: https://brightside.me/inspiration-girls-stuff/6-food-habits-that-help-japanese-women-stay-slim-291460/

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории