Ципура на фурна
Добави към моето меню
Много е казано за ползите от рибата в храненето. Факт е, че е трудно да се купи риба в София, дори в магазините на големите вериги. Затова когато видите риба ципура не пропускайте – 2 големи риби, около 800 г са достатъчни за една семейна вечеря. Поднесете със зеленчуци според сезона и имате едно много добре изглеждащо, вкусно и полезно ястие.
Ципура на фурна
Продукти
2 риби ципури
1 лимон
2 с.л. зехтин
За гарнитурата – това е зимен вариант
Листа зелена салата
Няколко розички карфиол
2 моркова
Начин на приготвяне
• Рибата се почиства и измива. С остър нож се правят прорези и в тях се слагат тънки филийки лимон
• Рибите се слагат в тава застлана с хартия за печене или силиконово килимче и се поръсва със зехтин
• Пече се на средна фурна на 200 градуса за 20 мин, като по средата на печенето се обръщат рибите
• Поднасят се с гарнитура според сезона. В случая зимен вариант – зелена салата и моркови и карфиол на фурна.