Последни Рецепти
Последни Статии

Така би замезил дядо ти

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Историкът и бивш министър на културата Петър Стоянович издаде втората си кулинарна книга „Така би замезил дядо ти“

taka bi zamezil dedo ti
Книгата ще бъде представена на 16 декември 2017 в клуб „Перото“, в НДК

Кой е Петър Стоянович?
Журналист, доцент по история, доктор по философия, кучкар, преподавател, (рибо)ловец, гъбар, политик, министър… Май от всички роли, които е играл в живота, Петър Стоянович най-неразделно е свързан с готварството. Предстои да излезе неговият втори наръчник за кулинари и хора, жадни за нормалност – книга с над 160 великолепни рецепти и кратки пъстри истории.

taka-bi-zamezil-dedo-ti 1

Книгата съдържа над 200 рецепти, а в бонус читателите ще получат и лични истории от автора. Стоянович споделя: Както културата, като цяло, е нещо задължително за всеки от нас, така смятам, че културата на хранене, на присъствие, на възпитание на нашите деца в хубавото, в качественото, в стойностното е задължително. То е като политиката! Ако всичко е политика, нека да има тогава и политика на храненето.
Историкът е категоричен, че празничният дух не е в броя ястия на трапезата или украсата, а във времето, което отделяме на близките си. Той оприличи реалити форматите за готвене на казарма и обясни, че ако на една маса има 20 хляба, това е богатство, а не 20 продукта с различно качество и хора с различни кулинарни умения.

И двете книги Така би сготвила баба ти и Така би замезил дядо ти, издания на Gourmet Publishing са манифест за завръщане към добрата стара кухня на бабите и дядовците ни.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории