Последни Рецепти
Последни Статии

Киш с гъби

Добавено в Тестени ястия и прибавки, Ястия без месо

Добави към моето меню

Киш с гъби
Има много рецепти с гъби. Както и много варианти за тарт, предимно сладки, а този е солен, като основно ястие

tart g 2

Продукти
За тестото
1 ч.ч. брашно
1 жълтък
100 г масло
1 щипка сол
2-3 с.л. студена вода

За плънката
500 г гъби
3-4 стръка зелен лук
2 стръка зелен чесън
400 г сметана, заквасена
100 г кашкавал
3 яйца + 1 белтък
1 с.л. олио

tart g 1

Рецепта за киш с гъби
• Тестото за тарт се приготвя като се смесят брашното и нарязаното на парченца масло, като стане на трохи се добавя жълтъка и 2-3 с.л. студена вода, до гладко тесто
• Слага се в хладилника за час. След което се разточва и се поставя в тава за печене с махащ се ринг. С вилица се правят множество дупки за да не се надигне при печене
• За да стане хрупкава коричката се слага да се запече около 15 мин на средна фурна на 200 градуса и се изважда
• Гъбите се нарязват и се задушват с олиото в тиган до готовност
• Добавят се нарязаните на ситно зелен лук, чесън, 3 яйца и 1 белтък и сметаната. Разбърква се и сместа се разпределя върху блата
• Пече се до готовност, след което се изважда и наръсва с настърган кашкавал и се запича на грил функция

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории