Последни Рецепти
Последни Статии

Тарт с гъби

Добавено в Тестени ястия и прибавки, Ястия без месо

Добави към моето меню

Тарт с гъби
рецепта, която може да се направи през всеки сезон, стига да има гъби

тарт гъби

Продукти
за тестото
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
щипка сол
шипка захар

за плънката
500 г гъби
1 глава кромид лук
смлян черен пипер на вкус
щипка мащерка
щипка риган
скилидка чесън
1 с.л. доматено пюре (или лютеница)
50 г кашкавал за поръсване

пирог с гъби

Приготвяне на Тарт с гъби
* От продуктите за тестото се замесва тесто, което се слага в тава за печене, като по краищата се вдуга ръб
* Намазва се с доматено пюре или лютеница (може да се пропусне)
* Нарусва се с лук нарязан на тънки кръгчета и чесън
* Гъбите се нарязват на филийки и се редят върху лука със застъпване
* Овкусява се със смлян черен пипер, риган и мащерка
* Пече се на средна фурна на 200 градуса до готовност. Изважда се и се поръсва с настърган кашкавал
* Връща се във фурната за да се запече

тарт с гъби

Рецептата е по идея на Good Food, както от налични продукти и предишен опит. Самата дума “тарт” какво означава е дълга история, но може да се използва за подложка бутер тесто, тесто за пица или тесто от рецепта за содена питка, важното е да се вдигне ръпче и да се подредят продукти които като се изпекат заедно да бъдат още по-вкусни. Може да се добави малко доматено пюре, сметана … подправките също са много важни, те предават завършен вид.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории