Тарт с гъби
Добави към моето меню
Тарт с гъби
рецепта, която може да се направи през всеки сезон, стига да има гъби
Продукти
за тестото
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
щипка сол
шипка захар
за плънката
500 г гъби
1 глава кромид лук
смлян черен пипер на вкус
щипка мащерка
щипка риган
скилидка чесън
1 с.л. доматено пюре (или лютеница)
50 г кашкавал за поръсване
Приготвяне на Тарт с гъби
* От продуктите за тестото се замесва тесто, което се слага в тава за печене, като по краищата се вдуга ръб
* Намазва се с доматено пюре или лютеница (може да се пропусне)
* Нарусва се с лук нарязан на тънки кръгчета и чесън
* Гъбите се нарязват на филийки и се редят върху лука със застъпване
* Овкусява се със смлян черен пипер, риган и мащерка
* Пече се на средна фурна на 200 градуса до готовност. Изважда се и се поръсва с настърган кашкавал
* Връща се във фурната за да се запече
Рецептата е по идея на Good Food, както от налични продукти и предишен опит. Самата дума “тарт” какво означава е дълга история, но може да се използва за подложка бутер тесто, тесто за пица или тесто от рецепта за содена питка, важното е да се вдигне ръпче и да се подредят продукти които като се изпекат заедно да бъдат още по-вкусни. Може да се добави малко доматено пюре, сметана … подправките също са много важни, те предават завършен вид.