Тарт с тиквички
Добави към моето меню
Тарт с тиквички
В сезона на тиквичките още една рецепта, която може да ви хареса
Продукти
За тестото
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
50 г масло
50 мл студена вода
1 щипка червен пипер
За плънката
400 г извара
2 яйца
2 с.л. кисело мляко
½ ч.л. сода за хляб
2 стръка зелен лук
3-4 скилидки чесън
3-4 стръка копър
1/2 зелена и ½ червена чушка
2 тиквички
Рецепта за тарт с тиквички
• В купа се смесват брашното и маслото и се претрива. Добавя се студената вода и червен пипер. Получава се маслено тесто, ако е е необходимо добавете още малко брашно (в случая е приготвено със зехтин)
• Тестото се разточва с диаметър малко по-голям от този на тавичка за печене с ринг. Слага се в тавата тестото, като се оформя борд. Поставя се в хладилника за 30 мин
• През това време се приготвя плънката. Тиквичките се нарязват на тънки колелца и слагат в купа поръсени с щипка сол за около 30 мин
• През това време се приготвя плънката. В купа се смесва изварата, киселото мляко със содата, нарязаните на ситно чушки, зелен лук, скилидки чесън, копър и се разбърква
• Изважда се блата от хладилника и се разпределя плънката
• Отгоре се подреждат тиквичките
• Пече се на средна фурна на 200 градуса, до готовност, около 35-40 мин