Чеснови питки на тиган
Добави към моето меню
Чеснови питки на тиган
Продукти
100 мл топло прясно мляко
100 мл топла вда
½ пакетче мая (20 г) или 1 пакетче суха мая
2 с.л. олио
1 щипка захар
1 щипка сол
600 г брашно, около 4 ч.ч.
4-5 скилидки чесън
1 щипка чубрица
Рецепта за чеснови питки на тиган
• Маята се слага да шупне с топлото мляко
• Замесва се меко еластично тесто, което се оставя да втаса
• След като тестото втаса се разточва и се намазва с фино пресовани скилидки чесън и се поръсва с чубрица. Омесваме тестото и оставяме за 20 мин
• Разделяме тестото на топки, разточваме всяка топка и печем на намазан с олио тиган с незалепващо покритие или на сач
• Готовите чеснови питки още топли намазваме с масло и поръсваме с нарязан на ситно магданоз