Последни Рецепти
Последни Статии

Чеснови питки на тиган

Добавено в Хляб, питки

Добави към моето меню

Чеснови питки на тиган

Продукти
100 мл топло прясно мляко
100 мл топла вда
½ пакетче мая (20 г) или 1 пакетче суха мая
2 с.л. олио
1 щипка захар
1 щипка сол
600 г брашно, около 4 ч.ч.
4-5 скилидки чесън
1 щипка чубрица

Рецепта за чеснови питки на тиган
• Маята се слага да шупне с топлото мляко
• Замесва се меко еластично тесто, което се оставя да втаса
• След като тестото втаса се разточва и се намазва с фино пресовани скилидки чесън и се поръсва с чубрица. Омесваме тестото и оставяме за 20 мин
• Разделяме тестото на топки, разточваме всяка топка и печем на намазан с олио тиган с незалепващо покритие или на сач
• Готовите чеснови питки още топли намазваме с масло и поръсваме с нарязан на ситно магданоз

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории