Последни Рецепти
Последни Статии

Тегло при бременност

Добавено в Здраве, Здравословно хранене

Добави към моето меню

Затлъстяването по време на бременност е опасно
Много жени по време на бременност започват да ядат за двама. Учени се опитаха да установят доколко подобна традиция и навик са вредни и какви последствия могат да нанесат на здравето на детето.

хранене при бременност

Учени от Южна Африка провеждат изследване в резултат на което става ясно, че по време на първите три месеца на бременността калории в повече не трябва да се приемат.
А по време на вторите и третите три месеца може да добавите към своето хранене до 300 калории максимум. 300 калории са един сандвич или кисело мляко и плодове.
Това изследване е продиктувано от тенденцията , че 15-20% от бременните жени страдат от наднормено тегло или затлъстяване, които стават причина за диабет, аборт, тромбоза и други варианти, вкл, летален.
Жените с наднормено тегло са застрашени и от трудно раждане или изкуствено (цезарево сечение), кръвоизливи след раждане, а също така и бавен процес на заздравяване на раните след раждане.
От друга страна лекарите не препоръчват опити за отслабване по време на бременност.
Главното по време на бременност е да се осигурят на бременнта жена и нейното дете необходимото количество хранителни вещества и витамини. За това трябва да се включват в менюто продукти от всички групи
– нискомаслени млечни продукти
– пълнозърнести храни
– плодове и зеленчуци
– въглехидрати
Храненето на бременната жена трябва да бъде разнообразно.
Като норма за наддаване на теглото по време бременността може да послужи това обобщение. За време на цялата бременност се наддава с около 12 кг
– първите 3 месеца – от 1 до 2 кг
– вторите 3 месеца – около 400 г на седмица
– третите 3 месеца – около 3 кг

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории