Телешки стек
Добави към моето меню
Телешки стек Уелингтън
1/2 кг телешко бон филе (за 4 порции)
2-3 глави кромид лук
200 гр гъби печурки
1 малка опаковка 1/2кг бутер тесто
1 яйце
мащерка
магданоз,
черен пипер и сол на вкус
Телешкото бон филе печете на скара за около 6-7 минути от двете страни, до готовност.
Лукът и гъбите нарязвате на дребно и задушавате с 1 с.л. олио и малко вода, като ги овкусявате със сол, черен пипер, мащерка и магданоз.
След това месото увивате в бутер тестото, разделено на 4 порции, като преди това слагате плънката от лука и гъбите. Бутер тестото намазвате с разбития желтък и разрязвате леко с ножа тестото.
Печете 15 минути при температура 220градуса, в предварително загрята фурна.
Сервирате с картофено пюре и броколи. Или само съз задушени зеленчуци.
Бутилка бяло вино и добрата компания са задължителни:)