Терин с печени чушки
Добави към моето меню
Терин с печени чушки
рецепта от любими продукти – печени чшки, извара, много зелени подправки – оформени и поднесени по различен начин – като терин – солена торта от редени печени чушки и извара с подправки. Рецептата е лесна, ефектна, необходимо е само малко време да планирате за да може да се охлади
Продукти
1 буркан печени чушки
400 г извара
2-3 с.л. кисело мляко (майонеза)
2-3 скилидки чесън
няколко стръка копър
няколко стръка магданоз
Приготвяне на терин с печени чушки
* Почистете печените чушки. Красиво се получава, ако имате зелени и червени печени чушки, по-цветно е така
* В купа смесете изварата с киселото мляко (майонеза по желание) и разбийте на крем. Овкусете с пресовани скилидки чесън, нарязан на ситно магданоз и копър
* Правоъгълна форма за кекс покрийте стените и дъното с домакинско фолио
* Наредете ред чушки – крем от извара – чушки – крем от извара – чушки
* Загънете с фолио и сложете за няколко часа в хладилника
* Обърнете в голяма чиния и украсете с клонка магданоз
* Поднесете като салата или гарнитура нарязано на филийки. Добре се съчетава с препечени филийки
За идеята благодаря на Ивана и нейния кулинарен блог.
Получи се вкусно, единствената зажележка, че не се реже лесно, трябва нещо, което да го държи, затова, ако ще е за гости следващия път ще добавя в изварата едно яйце и ще го сложа да се запече около 10 мин на средна фурна