Палачинки с карамелизирани праскови
Добави към моето меню
Палачинки с карамелизирани праскови
това е по-скоро как да поднесете палачинки с плодове през лятото – получава се ефектно и вкусно
за палачинките
4 яйца
500 мл мляко
брашно до тесто, гъсто като боза
за карамелиризираните праскови
3-4 праскови
3 с.л. захар
* Приготвяте палачинките като смесвате продуктите и ги изпичате (не е пържене, защото може да се направи в тиган с незалепващо покритие без мазнина)
* В тигана слагате захарта до образуване на карамел
* Добавяте прасковите, нарязани на малки парченца и бъркате докато почти се изпари сока им
* Поднасяте палачинки с карамелирани праскови и праскова нарязана на парченца
Когато купуваме плодове почти винаги се оказва, че някои плодовете са се повредили докато ги пренесем – може да ги използваме по този начин