Тиквени палачинки
Добави към моето меню
Тиквени палачинки
сезонът на тиквата, на печената тиква и на нещо вкусно приготвено край печката. Тези палачинки нямаше да се случат, ако не бяха останали няколко парчета печена тиква, трябваше да се направи нещо вкусно с тях и бързо за закуска
2 ч.ч. печена тиква
2 ч.ч. брашно
4 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
щипка захар
щипка сол
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. бакпулвер
около 2 с.л. олио
* Тиквата се пасира
* Добавят се яйцата, канелата, щипка захар и сол и се разбърква
* Добавят се брашното, млякото, бапулвера и толкова вода, колкото да стане смес, по-гъста от палачинковата
* Тиганът се загрява и се добавя малко олио. Сипва се от сместа (около 1 черпак за голяма палачинка или със супена лъжица за да се оформят по-малки
* Поднасят се с мед и орехи, с любимо сладко, течен шоколад, комбинацията със сирене е малко по-различна, но също добра