Тиквени пънчета
Добави към моето меню
Тиквени пънчета
Едни нестандартни тиквени пънчета, пълнени с кус-кус и пилешки късчета! Интересно и много, много вкусно
рецепта Йовка Лукова
Продукти
4 броя тиквички,
300 гр пилешко филе,
150 г кус-кус,
50 г краве масло,
200 г майонеза,
150 г кашкавал,
магданоз,
зелен копър,
сол на вкус,
2 щипки черен пипер
Приготвяне на тиквени пънчета
Тиквичките се обелват и всяка от тях се разрязва на три по широчина, да придобие формата на пънче.
С помоща на лъжица, всяко пънче се издълбава и се реди в намазнена тава.
Във всяко се слага по малко масло и се поставят във фурната леко да се запекат.
Вътрешността на тиквичките се сварява, отцежда и се намачква. Към нея се прибавят сварения кус-кус,свареното на късчета месо, майонезата, подправките.
Всичко много добре се разбърква.
Запечените вече тиквички се напълват с плънката, върху всяко пънче се слага и парче кашкавал и отново се връщат във фурната за да се запекат.